maanantai 8. elokuuta 2016

Kilpakärryt testissä!

Otsikosta päätellen, Pekolle saatiin siis hankittua viimeinkin kilpakärryt. Ne ovat olleet jo pitkään ostoslistalla, mutta nyt viimein saimme aikaiseksi ostettua siniset Chevin ponikilpakärryt Hevarista, ja tykkään niistä tosi paljon! Kärryt olivat käytetyt, mutta silti hyväkuntoiset. Laitoimme niihin myös uudet renkaat, ja koko paketti maksoi yhteensä 400 €.

Hiukset sekasin xd


Monet saattavat ihmetellä, että miksi ostamme Pekolle kilpakärryt, vaikka ponilla ei voi ajaa edes kilpaa? No, sillä voi kuitenkin käydä hiittaamassa, ja Poni-Ilolan leirillä sain selville, että Pekolla voisi osallistua joskus myös epävirallisiin näytöslähtöihin, joihin siis hyväksytään myös ne ponit, joilla ei muuten voisi kilpailla raveissa esimerkiksi ylikorkeuden takia tai siksi, koska isäori ei ole jalostukseen hyväksytty. Lisäksi kilpakärryillä ajaminen on mielestäni ihan hauskaa vaihtelua tavallisilla koppiksilla menoon!
En muuten ole varmaan ehtinyt kertoa täällä blogissa, että olin nyt tosiaan heinäkuun lopussa ajoleirillä Poni-Ilolassa, mutta instagramia seurailevat varmaan saattoivat huomatakin sen. Siitä tulossa postausta jossain vaiheessa, kunhan saan hiittikuvia itselleni sekä muutenkin koko postauksen kirjoitettua.

Aisat tulevat Pekolla melko ylös, mutta se johtui varmaankin siloista ja ponin koosta

Lauantaina pääsin testaamaan kärryjä Pekolla. Sillä ei ole koskaan aikaisemmin ajettu kilpakärryillä, joten tämä oli ensimmäinen kerta. Poni toimi tosi hyvin yhtä pientä sekoilukohtausta lukuunottamatta, vaikka aluksi se vaikuttikin vähän jännittyneeltä. Pekolla on edelleen tapana kääntyillä kotiin päin ja peruutella ajaessa (pari kertaa jopa pusikkoon asti), mutta nykyään se tekee sitä hieman vähemmän. Myös pystyyn hyppiminen ja pukittelu on jäänyt vähemmälle. Välillä ajan ponia myös niin, että isäni menee takana polkupyörällä, ja jos poni yrittää kääntyä niin pyöräilee lähemmäksi tai tulee viereen taluttamaan. Jos en saa ketään kaveriani ajamaan Pekolla kanssani, niin tuo on ihan kätevä tapa. En yleensä nimittäin aja Pekolla yksin, sillä tarvittaessa kaverini (tai minä) voi mennä taluttamaan ponia jos se testailee enemmänkin.


Oon tosi tyytyväinen siihen, että Pekon kunto on parantunut selkeästi siitä kun se tuli meille nyt kesällä, vaikka se nyt edelleenkin on vähän pallo. Riitaojalla ajoimme välillä pidempiä lenkkejä, mutta meillä kotona poni saa enemmän mäkitreeniä ja nykyään se vetää pidemmät ylämäet aivan helposti ylös ravilla tai laukalla, vaikka aikaisemmin se meni ne hädin tuskin käynnissä :D Launtainakin Pekko meni ihan reippaasti varsinkin kotimatkalla, johtuen varmaankin siitä että kilpakärryt ovat tavallisia koppiksia kevyemmät.


Nyt olisi sitten tarkoituksena ajella välillä kilpakärryillä vähän enemmän, ja sitten jossain vaiheessa totuttaa poni ravirataan sekä käydä hiitillä jonkun toisen ponin kanssa. Killerin Ravinuoret järjestävät välillä yhteishiittejä, joihin olisi joskus tarkoitus mennä Pekon kanssa, mutta ennen sitä kuitenkin vielä harjoitellaan kotona ja kokeillaan radalla käymistä pienemmällä porukalla!


Mulla oli muuten myös asiaa blogin internetversion lukijapalkista, joka ei näy ainakaan puhelimella katsoessa. Monet selaavat blogeja puhelimella, mutta eivät välttämättä pysty liittymään lukijoiksi, sillä kohta, missä gadgetin pitäisi olla, loistaa tyhjyyttään. Tietokoneella lukijapalkki kuitenkin toimii. En tiedä johtuuko tämä selaimesta vai mistä, mutta käsittääkseni muillakin on ollut samanlaisia ongelmia. Olisi kiva tietää, onko kukaan löytänyt tähän ongelmaan ratkaisua vai oletteko te edes huomanneet tätä asiaa?

19 kommenttia:

 1. Hyvä Pekko, hienosti menee kilpakärryillä :)
  Chromessa näkyy lukijapalkki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pekko kiittää ;)
   Aijaa, itsellänikin käytössä Chrome, mutta nimenomaan siinä ei näy. Voi olla, että mun pitäisi sitten päivittää se sovellus tai jotain :D

   Poista
 2. Pekko menee jo tosi hienosti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan sitä kehitystä tullut, vaikka vielä onkin harjoiteltavaa :D Kiitoksia!

   Poista
 3. Siistiä, noi kärryt on kyllä hienot! Hyvä että Pekon sekoilukohtaukset ovat vähentyneet :D <- miksi kirjakieli :'D?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, itsekin tykkään niistä :D
   Sanopa muuta, toivotaan vaan että ne loppuisivat lähes kokonaan!

   Poista
 4. Pekko on kyllä söpö! Hyvän näköistä menoa teillä!

  VastaaPoista
 5. Kiva postaus! Hienot kilpakärryt kyllä Pekko nyt saanut😉
  Pekko menee aika hyvää ravia ainakin näin kuvista katsoen, olis varmaan hyvä raviponi, mutta kiva ettäsillä voi käydä hiittailemassa ja ajella epävirallisissa lähdöissä💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! 💗
   Sanopa muuta, harmi tosiaan kun sillä ei voi se ajaa kilpaa :/

   Poista
 6. Jippii, vihdoin pääsee katselemaan näitä ihania ajokuvia! ♥ Anteeksi kun en ole näkynyt blogissasi, mutta jostain syystä Blogger ei anna mun liittyä sun blogiin lukijasi? ! Liityn heti kun voin! :)

  kakskorvaa.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiva jos tykkäät katsella näitä! ♥
   Joo ei se mitään, Blogger tuntuu temppuilevan todella monilla ton lukijajutun kanssa, enkä tiedä mistä se johtuu!

   Poista
 7. Oi kiva postaus!
  Aisojen ylhäällä olon saisi korjattua parhaiten isommilla renkailla, jolloin penkki nousisi hieman ylemmäs ja aisat laskisivat alemmas :)
  Minä ja Himppu ollaan vapaaehtoisina hiitille, kun alat sitä radalle totuttamaan! Mites Pekon kanssa muuten lastus sujuu, on pitänyt kysyä mutta on unohtunut? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että nyt kun tarkemmin katsoo, niin isompia renkaita noihin kärryihin ei taida saada mahdutettuakaan :D

   Poista
  2. Kiitti!
   Joo, noissa kärryistä on jo nyt aika isot renkaat, joten hirveästi tuon korkeampia ei varmaan laiteta :D En tiedä pitäisikö kokeilla jotain toisia siloja, joissa pikalukko tulee "alemmaksi" vai tehdä jotain muuta.
   Se olisi kyllä kiva, jos Himpun kanssa voisitte joskus tulla meidän kanssa hiitille!
   Lastaus ei tosin suju vieläkään kovin hyvin, mutta nyt elokuussa olisi tarkoitus harjoitella sitä vähän :D

   Poista
  3. Jep, millos Pekko on lähdössä takaisin talvitallille? :)

   Poista
  4. Todennäköisesti tän kuun lopussa :D

   Poista
 8. Mullakin on noita lukijapalkki ongelmia.. :( tosi kiva postaus, söpöjä kuvia ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa, hyvä tietää, että en ole ainut, jolla on samanlaisia ongelmia :/ Kiitos!

   Poista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!