keskiviikko 20. heinäkuuta 2016

Pekon päivärutiini ja ruokinta

Moikka!

Tosi moni on toivonut jo pitkään postausta Pekon ruokinnasta ja rutiineista, joten päätin sitten yhdistää ne samaan postaukseen ja viimein toteuttaa saada sen toteutettua.


Pekko viettää yöt aina sisällä,  sillä ollaan todettu se paremmaksi vaihtoehdoksi. Aamulla se viedään ulos klo 7. Yleensä laitan illalla valmiiksi heinät ulos aamua varten ja täytän vesiastian. Sillä on myös suolakivi saatavilla koko päivän ja yönkin ajan.

Pekko ei ole vapaalla heinällä, sillä sillon se todennäköisesti ei tekisi mitään muuta kuin söisi. Pekko saa aamulla kilon kuivaheinää. Oon tosi huono arvioimaan heinän ja muidenkin asioiden painoja, joten mittaan sen aina heinävaa'alla. Eikä siitä varmaan mitään haittaa ole, sillä ainakaan poni ei sa liikaa / liian vähän heinää, vaan juuri sen oikean määrän.

Heinävaaka

Nyt kun poni on syönyt jo aikalailla kaiken ruohon tarhasta (aluksi se oli ns. laidun), niin sille annetaan heinät klo 12 aikaan ja klo 17 aikaan, jotta se saa syödä säännöllisesti. Se saa siis yhteensä 4 kg heinää päivässä, jos illalla karsinaan laitetut heinät lasketaan mukaan.
Pekon tarhassa oleva rapsutusharja, jota poni käyttää usein!


Päivällä puhdistan Pekon karsinan ja täytän usein jo silloin iltaa varten heinäverkon. Sitten mahdollisesti harjaan Pekon ja jos sillä ei ole "vapaapäivää", liikutan sen. Liikutan sen joko ajamalla, juoksuttamalla, ohjasajamalla, hyppimällä esteitä tai maastakäsittelemällä ja taluttamalla.

Ponin tarhassa kasvaa myös muutamia pieniä "puita" sekä olemme laittaneet sinne myös palloja, jotta ponilla olisi siellä aktiviteetteja. Viime kesänä se leikki niillä usein, mutta tänä vuonna vähän vähemmän.

Pekko & hevospallo

Jos päivä on ollut lämmin, saatamme illemmalla lämmittää saunan ja käydä samalla uittamassa Pekkoa rannassamme. Joskus uitan sen myös ajolenkin jälkeen. Pekko tykkää uimisesta tosi paljon, mutta meillä ole hirveästi tilaa rannassa, joten uitan sitä useimmiten vain erään kiven ympäri.


Illalla Pekko viedään sisälle talliin joskus klo 20 - 21. Silloin se saa "iltaruokansa", joka koostuu suurimmaksi osaksi vain kivennäisistä, sillä esimerkiksi kauraa se ei saa lainkaan,  koska se ei kuitenkaan liiku niin paljoa ja monesti olen kuullut sanottavan, etteivät ponit tarvitse kauraa. Pekolle annetaan Black Horse - merkkisiä kivennäisiä 1,5 dl ja loput 0,5 dl Dynavena Fibra - merkkistä mysliä. Voitettiin sitä arvonnasta pieni näytepussi, ja todettiinkin se niin hyväksi, että juuri tilattiin sitä 15 kg säkillinen lisää.


Pieni esittelyteksti myslistä: "Dynavena Fibra on kuitupitoinen täys- tai täydennysrehu kevyessä työssä oleville hevosille ja poneille. Fibran sisältämät pitkät kuidut parantavat hevosen ruoansulatusta ja rehun sulavuutta."Lisään usein muiden ruokien joukkoon myös yhden porkkanan, leipää tai sellaisia marjoja, joita saa antaa hevoselle. Pekko saa usein herkkuja palkinnoksi myös esimerkiksi ajolenkin jälkeen.Delizia - merkkisiä hevosille tarkoitettuja lakritsin makuisia makupaloja. Ostettiin nämä vasta, mutta on todellakin tullut jo käyttöön!

Tässä tulikin yllättävän lyhyt postaus, vaikka kuvittelin aluksi, että asiaa olisi enemmän. Tätä oli jostain syystä "hankala" kirjoittaa, mutta palautetta saa silti toki antaa! :)Oon muuten kuullut, että blogini uudet postaukset eivät näy Bloggerissa osoitteen vaihtumisen vuoksi. Uskoisin, että ongelmaan auttaisi se, jos Bloggerin kautta poistatte blogini lukulistaltanne ja lisäätte sen uudestaan uudella osoitteella, niin nämä muutkin postaukset  näkyisivät? Kiitos :)

17 kommenttia:

 1. Hyvä postaus! Pekko on kyllä ihana:)

  VastaaPoista
 2. Tää oli tosi mielenkiintoinen, hyvin toteutettu ja selkeä postaus! :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus! Poistin vahingossa kommenttisi blogistani, mutta kiitos paljon kuitenkin tätä kautta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!
   Eipä mitään, mullekkin käy joskus noin :D

   Poista
 4. Tosi hyvä postaus! Tätä oli tosi hauska lukea ja Pekko on kyllä ihana!

  Sulla on tosi kiva blogi tykkään kovasti! Liityin lukijaksi ;)!
  Mullakin on blogi elaimetsydammessa.blogspot.com, jos kiinnostaa siellä on linkkaa blogisi postaus ja sinne voit käydä linkkaamassa blogisi jos haluat :) (pitää kelata hieman että se löytyy)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, kiitos tosi paljon ja tervetuloa lukijaksi! :)
   Käyn katsomassa sun blogin :D

   Poista
 5. Tosi hyvälaatusia kuvia, hienoo! Muutenkin tosi mielenkiintoinen postaus, eikä tää edes ollut kauhean lyhyt :)! Oon vähän myöhässä, toivottavasti et syö mua :'D...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Mietin vähän että mitähän noita kuvista tulee kun jouduin ottamaan osan salamalla, mutta hyvä jos ne oli ainakin sun mielestä Hyvälaatuisia :D
   En syö sua, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, ja eikä sun tarviikkaan nyt kaikkiin postauksiin kommentoida :D

   Poista
 6. Ihana tääki postaus oli! :33

  Sä oot sanonu et sulla ei oo postausideoita nii mä keksin yhen just!

  Pekon aakkoset päivitettynä! ;)

  VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!