sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Blogiexpo 2016 ♥


Mulla on ollut nyt aina jokaiselle viikonlopulle ainakin jonkinlaista ohjemaa. Kuten viime viikon sunnuntainakin, jolloin lähdimme heti aamusta suunnistamaan kohti Lahtea hevosalan Blogiexpo-tapahtumaan, joka järjestettiin nyt toista kertaa.


Heräsin sunnuntaiaamuna hieman ennen klo 7. Tarkoituksena oli tosin ollut nousta ylös jo aikaisemmin, mutta yksinkertaisesti en vain jaksanut. Suunnitelmana oli ollut edellisiltana lähteä nukkumaan jo ennen kymmentä illalla, mutta arvatenkin tuo "vähän" venyi. Kerkesin syödä aamupalan ja hoitaa muut aamutoimet juuri sopivasti aikataulun mukaan, joten pääsimme lähtemään kotoa hieman ennen 8.30. Pysähdyimme nopeasti ensimmäiselle ABC:lle tankkamaan ja otimme sieltä samalla Olgan kyytiin.

Matka kului ihan supernopeasti, toisin kuin olisin uskonut. Yleensä jopa parin tunnin reissu Lahden seudulle tuntuu tuskalliselta istua autossa, mutta tällä kertaa oli toisin. Täytynee vielä mainita, että en edes ollut puhelimella, sillä halusin säästää akkua, joten ainoastaan katselin maisemia sekä kuuntelin musiikkia koko ajan. Pysähdyimme kerran matkan aikana ja kävimme samalla ostamassa Olgan kanssa eväitä (lue: irtokarkkeja) kaupasta.Perille Jokimaan raviradalle pääsimme hieman ennen yhtätoista. Alkuun meillä oli hieman ongelmia, kun luulemamme etuovi olikin lukossa, joten ajattelimme, että sinne pääsee sisään vasta klo 11. Pian huomattiinkin, että sisään olikin tarkoitus mennä toisesta paikasta portaiden yläpäässä.
Heti ensimmäiseksi lunastimme ennakkopassimme, jonka jälkeen aloimme kiertelemään expoa ja myyntipisteitä. Itseäni jäi hieman harmittamaan se, että myytävät tuotteet olivat vain ratsuille, eikä myynnissä ollut mitään ravitavaraa. Toisaalta tuo oli kuitenkin ihan odotettavissa, kun todella suuri osa hevosbloggaajista ja muutenkin tapahtumaan osallistuneista ovat varmasti ratsupuolelta. Pikkuponeillekkaan ei tahtonut löytyä mitään, paitsi shettiskokoisia riimuja, jollaisen hankkiminen kävi kyllä mielessä. En sitten kuitenkaan ostanut sellaista, kun Pekolla on muutenkin jo melkein 10 riimua! Sen sijaan päädyin ostamaan yksinkertaisesti vain lakritsin makuisia heppanameja alennuksesta, jotka aion antaa Pekolle joululahjaksi ;)


Ensimmäinen varsinainen ohjelmanumero alkoi klo 11.30 jälkeen. Se oli satulaseppä Maija Airevuon puhe satulan sopivuudesta ratsastajalle. Se sai oikeasti ajattelemaan sitä, että ehkä kaikki istuntavirheet eivät johdu aina ratsastajasta, vaan mahdollisesti myös satulasta, joka on epäsopiva ihmiselle.
Tämän jälkeen oli vuorossa bloggaajien hevostaitokilpailu, johon myös minä ja Olga oltiin jo etukäteen ilmottauduttu. Siinä kaksi ryhmää kilpailivat toisiaan vastaan, ja meidän piti mm. tunnistaa muutamia hieman erikoisempia varusteita, vastata erilaisiin tietokilpailukysymyksiin sekä koota suitset mahdollisimman nopeasti. Meidän ryhmämme hävisi huimalla puolella pisteellä, joka ei kyllä haitannut, sillä kysessähän oli vain leikkimielinen kisa.
Tämän jälkeen kuuntelimme hetken ammattikuvaaja Wilma Hurskaisen esitystä, jossa hän kertoi kameran säätöjen vaikutuksesta kuviin ja siitä, mitä kannattaa huomioida, kun kuvaa hevosta. Meillä oli tosin hieman huonot paikat, joten ei nähty kunnolla kuvia, joita heijastettiin taululle. Emme kuitenkaan katsoneet esitystä loppuun, vaan kävimme tässä välissä syömässä. Plussaa oli kyllä myöskin se, että saimme ruoan ihan ilmaiseksi!Seuraavaksi kuuntelimme salkkareistakin tutun näyttelijä Kirsi Ståhlbergin puhetta nettikiusaamisesta ja negatiivisen huomion käsittelemisestä. Vaikka itse en koskaan ole onneksi saanut ilkeitä tai negatiivisia kommentteja blogiini, tämä oli silti mielenkiintoista kuunneltavaa. Ei kuitenkaan jääty kuuntelemaan Kirsin puhetta ihan loppuun, vaan lähdimme seuraamaan Olgan, Johannan ja Reetan kanssa Kisamatkalla-blogin banneripajaa, joka oli alkanut samaan aikaan. Siellä blogin kirjoittaja Senni taiteili Olgalle uuden, hienon ulkoasun. Klo 16 jälkeen katsoin myös hetken ratsastusvaatteiden muotinäytöstä.
Sennin pajalla meillä oli ihan superhauskaa, ja aika kuluikin siellä niin nopeasti, että pian olikin jo blogien palkitsemisen vuoro ja Playsson.netin tiimiraadin erikoispalkintojen myöntäminen. Muutamat suosikeistani voittivat, ja kaikki muutkin palkinnot menivät kyllä varmasti oikeille blogeille!

vas. minä (hyiii), Olga, Senni, Reetta ja Johanna

Kaikenkaikkiaan blogiexpo oli kyllä juuri sellainen kuin olin odottanutkin sekä ehdottomasti tosi kiva kokemus ensimmäiseksi varsinaiseksi blogitapahtumaksi, missä olen ollut! Kiitos kaikille, jotka pitivät mulle siellä seuraa, sekä tietenkin Playsson.netille, joka järjesti expon!

Olitte te Blogiexpossa? Jos olitte, niin mitä mieltä te olitte siitä?

10 kommenttia:

 1. Tää oli kyllä hyvin kirjoitettu ja toteutettu postaus! Itse en tuonne blogiexpoon päässyt, mutta olisihan se ollut hauskaa päästä sinne :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kiva kuulla, että oot tota mieltä :)
   Harmi että tää jäi sulta väliin, mutta onneksi tällaisia tapahtumia järjestetään muulloinkin! :D

   Poista
 2. Kuulostaa kyllä kivalta tapahtumalta!:) itse en päässyt tuonne pitkän matkan takia, mutta olisi kyllä ollut kiva päästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä olikin :)
   Harmi juttu! Tuo taitaakin olla aika yleinen ongelma, kun kaikki tällaiset tapahtumat järjestetään useimmiten Lahden tai Helsingin suunnalla :/

   Poista
 3. Kiva tietää, millasta siellä oli :)

  VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!