keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Ohjasajoa aisojen kanssa

Tarkoituksena oli siis nyt hiihtoloman aikana saada laitettua koppakärryt Pekon perään, joten tiistaina harjoittelimme jälleen aisojen kanssa.


Harjattuamme Pekon laitoin sille jälleen samat varusteet kuin viimeksikin (suitset, delta, riimunnaru, silat, rintaremmi ja suojat) sekä lisäksi otimme myös ajo-ohjat mukaan.
Aluksi kävelin Pekon kanssa hetken jonka jälkeen laitoimme aisat sille. Viimeksi laitoimme ne "helpommalla tavalla" eli poni käveli aisojen ylitse jonka jälkeen nostimme ja kiinnitimme ne, jotta se tottuisi niihin. Nyt kuitenkin laitoimme aisat "sillä oikealla tavalla", sillä eihän Pekko tietenkään voisi kävellä kärryjen ylitse (mielikuva :DD). Yllätyin positiivisesti, kun poni ei lähtenytkään säätämään mitään sen suurempia, vaan antoi todella hyvin kiinnittää aisat. Taluttaminenkin sujui hyvin ja kokeilimme jopa ravatakin. Ajattelin että Pekko saattaisi säikähtää aisoista kuuluvaa kolinaa, mutta sekin oli vain turhaa kuvittelua, sillä poni käyttäytyikin jopa mallikkaasti (jos niin voi sanoa :D).Kun totesin kaiken menevän hyvin ja Pekkokin taisi olla jo vähän perillä jutun ideasta, laitoin siler ohjat ja ohjasajoin sitä loppuajan. Aluksi poni hiukan taisi ihmetellä kun olinkin yhtäkkiä sen takana ja isäni talutti sitä. Kaikki kuitenkin sujui edelleen yhtä hienosti kuin aikaisemminkin, joten isäni irrotti riimunnarun. Pekko toimi niin hienosti ja pienillä avuilla, että oon kyllä ylpeä siitä! Se pysähtyi vain ohjia puristamalla ja lähti liikkeelle pienestä ohjan heilautuksesta (välillä myös vain äänen avulla). Huomaa kyllä, että on vähän joo kehitystä viime kevääseen  :D


Käännöksetkin Pekko hoiti upeasti, joten kokeilin kerran kääntää sen niin, että poni oottaa ristiaskelia ja kääntyy ns. melko paikoillaan. Oikeasti, yllätyin tästäkin todella, kun Pekko ymmärsi avut ja kääntyi juuri niin kuin olikin tarkoitus. Väistöt kun eivät ole mikään sen vahvuus, mutta mä oon ehkä tainnut aliarvioida sen :D
 Tuon jälkeen vielä ravasimme ja harjoittelimme kaikkea käynnissä. Sitten ajattelimme ottaa aisat pois kun siihen asti oii sujunut hyvin. Olimmekin juuri sopivasti olleet  kentällä puoli tuntia, joka on kuulemma ihan hyvä aika harjoitella jotain vaikeampaa juttua nuoren hevosen kanssa, jotta se jaksaa keskittyy tehävään kunnolla, tai näin ainakin oon kuullut. Tuntui tosin että olisimme olleet kentällä paljon kauemmin kuin vain 30 minuuttia. Lopuksi vielä juoksin Pekon kanssa muutaman kierroksen vähän  vapaammin, kun se yleensäkin tykkää siitä.

14 kommenttia:

 1. Hyvä Pekko, sustahan on tulossa oikea raviponi :D

  VastaaPoista
 2. Teillähän meni hyvin :) Pekko on kyllä todella söpö, melkein jo aikuinen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kumpa se toimisi aina normaalistikin yhtä hyvin :D
   Pekko kiittää ♥

   Poista
 3. Kiva postaus ja ihana Pekko! Saat olla ylpee Pekosta <3!

  VastaaPoista
 4. Vau, mahtava Pekko! Oon ylpee Pekosta :3

  VastaaPoista
 5. Hieno Pekko! <3 :)

  VastaaPoista
 6. Ohhoh, teillä menee tosi hyvin...! Pekkohan menee hyvin!

  VastaaPoista
 7. Hieno Pekko! <3
  Mistä oot hommannut muuten noi suojat ja onko ne ollut sopivan kokoiset? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on <3
   Ostin noi suojat samalta henkilöltä kuin Pekon muutkin varusteet, eli en mistään kaupasta. Mutta on ollut sopivan kokoiset, tosin paksun talvikarvan kanssa meinaa välillä olla hiukan liian pienet kun niissä ei ole sellaista "joustoa" :)

   Poista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!