perjantai 9. joulukuuta 2016

Joulupostaus osa 9: Miten muokkaan kuvani?


Kuvat ovat mielestäni mahdottoman tärkeä osa blogiani ja ilman niitä postaukset olisivat värittömiä ja tylsiä. Olen aika varma, että suurin osa lukijoistani lähtisi pois, mikäli en laittaisi ollenkaan kuvia, tai ne olisivat erittäin huonolaatusia ja tärähtäneitä. Itselleni valokuvat ovat myöskin todella tärkeitä ja niistä välittyy ihania muistoja. Rakastan valokuvata hevosia ja muitakin eläimiä, vaikka en olekaan erityisen hyvä siinä.
Oikeastaan, jos ei olisi kuvia, ei olisi koko blogianikaan. Olen alusta asti laittanut jokaiseen postaukseen ainakin pari kuvaa, ja joskus saatoin tunkea samaan kuvapostaukseen jopa kaikki yhdeltä kuvauskerralta otetut kuvat. Nykyään laitan kuvia kerralla reilusti vähemmän, sillä määrän sijaan panostan laatuun.  Muokkaaminen on mielestäni hauskaa, ja nykyään muokkaan hieman oikeastaan kaikkia kuvia blogiini. Tykkään siitä, kun pääsee näkemään lopputuloksen ja huomaamaan sen, kuinka paljon editoiminen oikeasti saa kuvan näyttämään paljon paremmalta.Aluksi säädän kuvissa kirkkautta ja valoisuutta. Yritän kuitenkin varoa, ettei vaaleimmista kohdista tule ylivalottuneita, tai tummimmista kohdista liian rakeisia ja vaaleita. Sen jälkeen lisään kontrastia, ja muokkaan kuvan varjoisuutta. Sitten siirrynkin omaan suosikkivaiheeseeni, eli väreihin. Muokkaan jokaisessa kuvassa tosi paljon niiden värikylläisyyttä, lämpötilaa ja lisäksi saatan lisätä erikseen tiettyjen värien (kuten ylläolevassa kuvassa Pekon turkin ja varusteiden) kirkkautta ja puolestaan vähentää esimerkiksi taustan värejä. Lopuksi vielä rajaan kuvan, sekä suoristan sen, mikäli kuva on otettu hieman vinossa. Joksus saatan lisätä kuvaan myös jonkun filtterin, riippuen kuvan aiheesta ja käyttötarkoituksesta. Kuvat muokkaan tietokoneeseeni valmiiksi asennetulla sovelluksella (nimeä en tiedä), iPiccylla sekä joitain juttuja myös PicsArtilla. Vesileiman lisään puolestaan Picture Stamperilla.
Alla muutama esimerkki muokkaamistani kuvista:
c) Riina Honkonen


Kuten ehkä huomaattekin, ylläolevassa kuvassa myös pintelit ovat vaihtaneet väriä. Huomasin tehdessäni eilistä varustepostausta, että Pekon sinisistä pinteleistä ei ollut ollenkaan kuvaa, ja sitten kiireessä muokkasin jouluisenpunaisista pinteleistä siniset PicsArtilla. Muuten tuo onnistuikin ihan hyvin, mutta muutamissa kohdissa näkyy hieman punaista. Veikkanpa, että kukaan ei kuitenkaan ala zoomailemaan kuvia niin tarkasti, joten toivon mukaan tuo oli mennyt ihan täydestä :DMuokkaatteko te kuvianne blogiin?

8 kommenttia:

 1. Tosi kiva nähdä tämmöisiä postauksia jossa kerrotaan miten on itse muokannut ja näkee esimerkkejä! Muutamissa kuvissa valotusta on muokattu ehkä hiukan liikaa, mutta itsekkin sorrun siihen. Eli; Kyllä - muokkaan myös melkein jokaisen kuvani jonka julkaisen.. :')

  HARTIKANLAHTI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva jos tykkäsit! :)
   Tuo on mulla kyllä usein ongelmana :D Kiva kuulla, että muutkin muokkaavat kuvia!
   En kyllä tiedä mistä johtuu, että muokkausvaiheessa kuvat näyttävät aina paljon paremmilta, mutta sitten kun ne laittaa blogiin, niistä tuleekin hieman "ylimuokatun" näköisiä tai muuten vain erilaisia? Vai oonkohan ainut tän ongelman kanssa :D

   Poista
 2. Mielenkiintoinen postaus, hienoja muokkauksia (:

  VastaaPoista
 3. Tosi mielenkiintoinen postaus! Osaat kyllä muokata tosi hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! En nyt mikään ammattilainen kyllä ole, vaan oikeastaan vasta opettelen muokkaamista. Ihana kuitenkin kuulla, jos oot tota mieltä :)

   Poista
 4. Tää oli tosi mielenkiintonen! Muokkaan aina kuvat.

  VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!