tiistai 13. joulukuuta 2016

Luukku 13: Mielipiteitä


Pyysin hevosbloggaajien WhatsApp-ryhmässä ihmisiä laittamaan mulle erilaisia mielipidekysymyksiä, joista nyt tämä 13. päivän postaus koostuu.Mielipide pikalukkosiloista?

Meillä on Pekolle ainoastaan pikalukkosilat, ja ihan kyllin hyvin on kestänyt tällaisessakin käytössä. Pikalukot jakavat kyllä paljon mielipiteitä, sillä osa tuntuu olevan sitä mieltä, ettei ikimaailmassa ostaisi ponilleen niitä, mutta osa taas käyttää niitä ihan aktiivisesti. Itselleni on kuitenkin jäänyt ihan positiivinen vaikutelma niistä, vaikka eiväthän ne tietysti yhtä kestäviä ole, kuin normaalit valjaat. Pikalukot ovat myös nopeammat laittaa kiinni, joka on oikein kätevä vaihtoehto niille, jotka eivät joka kerta jaksaisi kiinnittää normivaljaiden remmejä (kuten minä).


Mielipide ilman satulaa ratsastamisesta?
Mielestäni tosi mukavaa vaihtelua satulan kanssa ratsastamiseen, vaikka tietenkin ilman satulaa menemisessä on omat riskinsäkin, koska silloin tippuu huomattavasti helpommin. Itse suosittelisin ratsastamaan ilman satulaa pääasiassa jonkun luotettavan hevosen kanssa. Ei nyt lasketa tähän Pekkoa, jolla ei ole vielä satulaa :DMielipide kankien käytöstä?
Itselläni ei ole yhtään kokemusta kangista, joten en voi tähän hirveästi sanoa mitään. En varmaankaan edes uskaltaisi ratsastaa niiden kanssa, sillä luultavasti pelkäisin koko ajan pilaavani hevosen suun. Jos ratsastaja on taitava sekä osaa ratsastaa kangilla oikein, niin mikäs siinä jos niitä käyttää kouluratsastaessa. Niiden pitämistä ihan vain "huvikseen" en oikein ymmärrä, kun kyseessä on kuitenkin sen verran vahva kuolain.


Mielipide Pekon tämän hetkisistä varusteista?
Pekolla on tällä hetkellä aika paljon kaikenlaisia varusteita, joihin suurimpaan osaan olen ihan tyytyväinen sekä käytön, että ulkonäön kannalta. Muutamat vanhemmat niistä alkavat  kieltämättä olla vähän kuluneita tai pieniä, joten saa nähdä, kuinka kauan ne ovat vielä käytössä.


Mielipide hiihtoratsastuksesta?
Kerran tätä lajia olen kokeillut, ja oli kyllä ihan superhauskaa, ja lisäksi kehittää tasapainoa! Tarkoituksena olisikin kokeilla hiihtoratsastusta Pekolla mahdollisesti tänä talvena. Saa nähdä, mitä siitä oikein tulisi, jos nyt saadaan ne meidän viritelmät toimimaan!


Mielipide pulkka-ajo?
Pulkka-ajoa en varsinaisesti ole koskaan kokeillut, mutta olisi kyllä hauskaa päästä testaamaan sitäkin! Kuulostaa ainakin kivalta, ja jotenkin siitä tulee mieleen ihanan talvinen tunnelma. Mua on tosin hieman mietityttänyt, että eikö pulkka voi törmätä hevoseen, jos se yhtäkkiä jarruttaa?


Mielipide kilpakärryistä?
Pekon kanssa kilpakärryillä ajaminen on kyllä mukavaa vaihtelua koppiksiin verrattuna, ja olen ihan tyytyväinen, että omistan sellaiset, vaikkei Pekko raviponi olekaan, sillä hiitillä käydessäni käytän mielummin niitä. Kilpakärryt ovat kevyempiä ja mielestäni niissä on ihan helppo istua.Mielipide shetlanninponeista?
Ihan tyhmiä en tykkää. Okei, tätä ei varmaankaan tarvitsisi edes kysyä, sillä miksi muuten omistaisin shettiksen, jos en edes pitäisi niistä? Shetlanninponit ovat mielestäni todella kivoja ja supersöpöjä harrastuskavereita, jotka pienuutensa puolesta käyvät pienille lapsille, mutta myös ihan aikuisillekkin. Ne ovat siis todella monipuolisia, ja niiden kanssa voi tehdä kaikkea laidasta laitaan, kuten ajaa raveissa, ajaa valjakkokärryillä, ratsastaa, harrastaa agilityä tai käydä näyttelyissä. Oikeastaan en käsitä, miten joku voisi edes inhota noita pieniä karvapalleroita? 


Mielipide montesta?
Vaikka montea en koskaan olekaan kokeilut, olen aika varma, etten haluaisi hevosillakaan montekuskiksi. Tykkään ajamisesta ja rastastuksesta toki molemmista, mutta veikkaan ettei monte olisis se mun juttu. Poneille taas olen aivan liian pitkä. Mutta montelähdöt ovat kyllä kivaa katsottavaa raveissa, odotan niitä aina innolla!


Mielipide (poni)raviurheilu?
Kertakaikkiaan hieno ja itselleni kaikkein tärkein harrastus, jossa vietetään aikaa ponien ja muiden kuskien ja hevosihmisten kanssa, Raviurheilun kautta olen tutustunut moniin uusiin ihmisiin. Toki miinuspuoliakin tästä lajista löytyy, niin kuin kaikista muistakin, mutta niistäkin huolimatta rakastan tätä lajia!


Mielipide naistensatulassa ratsastamisesta?
Kivaa puuhaa varsinkin leikkitunneilla. Naistensatulassa ei kuitenkaan pysty antamaan hevoselle pohkeita, mikä on mielestäni hieman häiritsevää. Enemmän ehkä tykkään takaperin ratsastuksesta.


Mielipide lännenratsastuksesta?
En ole koskaan kokeillut lännenratsastusta, mutta haluaisin kyllä ehdottomasti testata sitä muutaman kerran, sillä laji on omalla tavallaan kuitenkin kiinnostava ja vähän muista ratsastuslajeista poikkeava. En uskoisi, että sitä kuitenkaan alkaisin aktiivisesti harrastamaan.


Mielipide ratsastuskouluista?
Ratsastuskouluja on niiiiin erilaisia, että hankalaa sanoa yhtä mielipidettä kaikista. Yleisesti ottaen ratsastuskoulut ovat erinomainen ratkaisu niille, joilla ei ole mahdollisuutta omaan tai vuokahevoseen tai muutenkaan mitään hevostaustaa takana, mutta jotka siitä huolimatta haluavat aloittaa hevosharrastuksen. Kannatan kyllä sellaisessa käymistä, vaikka sitten on tietysti olemassa niitä huonoja ratsastuskouluja, joissa ei opi mitään ja hevosia kohdellaan huonosti, mutta varmasti jokaiselle löytyy juuri se oikeanlainen paikka, jossa opetella ratsastamaan.Mielipide talvesta hevosharrastuksen kannalta? 
Joillakin into tähän harrastukseen saattaa hieman lopahtaa kylmän talven vuoksi, kun pakkasta on paljon, ja mielummin vain kääriytyisi peiton alle. Itse en näe talvessa mitään pahaa, sillä oikeastaan rakastan lunta ja kauniita talvimaisemia, sekä olisi ihan huippua päästä kokeilemaan kaikkia talvisia hevoslajeja, kuten esimerkiksi juurikin hiihtoratsastusta tai rekiajelua. Kaikessa on kuitenkin kääntöpuolensa, sillä pilkkopimeät illat, liukkaat kelit tai -30 asteen pakkaset saattvat hyvinkin haitata hevosen liikuttamista talvella. Lisäksi suuret tilsat ovat rasittavia varmasti niin ihmisen kuin eläimenkin mielestä. Talvi ei siis ole mielestäni ehkä ihan parasta aikaa hevosharrastuksen kannalta vaihtelevien kelien vuoksi.


Mitä mieltä te olette näistä kysymyksistä?

4 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen postaus! Hyviä mielipiteitä.

    VastaaPoista
  2. Kiva kun vastaukset oli noin pitkiä eivätkä vaan muutaman sanan pituisia!:) kaikenkaikkiaan kiva postaus !

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus ja minäkin RAKASTAN ❤ shettiksiä ps. Se on lempi rotuni;)❤

    VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!