perjantai 16. joulukuuta 2016

Luukku 15: Varustepostaus osa 2

Moikka! Kiireitä on nyt ollut sen verran paljon ja lisäksi vielä ensi viikollakin on pari koetta ennen joululoman alkamista, että aikaa ei ole riittänyt blogiin, joten joulukalenteri ei onnistunut ihan suunnitelmien mukaan. Jokainen luukku tulee kuitenkin ajallaan, päivän tai pari myöhässä.
Nyt olisi kuitenkin varustepostauksen toisen osan  vuoro, jossa esitellään kaikki Pekon ajovarusteet.




Silat ja silatyynyt

Yhdet tärkeimmistä ajovarusteista ovat tietenkin silat. Pekolla omistaa mustat pikalukkosilat, jotka ostimme käytettyinä häntäremmin kera, mutta siitä huolimatta ne ovat edelleen hyvässä kunnossa. Niin kuin pari päivää sitten tulleessa mielipidepostauksessa mainitsinkin, tykkään enemmän pikalukoista, sillä ne ovat helpommat ja nopeammat laittaa, mutta siitä huolimatta kestävät, tai ainakaan meillä niiden kanssa ei ole ollut mitään ongelmia tai ne eivät ole koskaan menneet rikki. Vaikka tietenkin normaalit valjaat olisivatkin ehkä kestäävyyden kannalta parempi vaihtoehto, niin nämäkin ovat toimineet hyvin.



1. Musta silatyyny sinisillä reunoilla
Tämän silatyynyn ostimme silojen mukana käytettynä. Se on siis jo melko kulunut, eikä enää niin paljoa käytössä.  Ostettuani uuden sinisen pehmusteen tämän pitäminen väheni.

2. Kirkkaan sininen silatyyny
Tämän Finntack-merkkisen silatyynyn ostimme kesällä Horzesta.  Tykkään tästä todella paljon, ja käytänkin sitä Pekolla lähes aina.


3. Violetti silatyyny
Tämänkin ostin samaanaikaan silojen kanssa käytettynä. Tämä ei kuitenkaan ole vielä niin kulunut kuin toinen, ja siksi mielestäni ulkonäöltään kivemman näköinen. Käytän tätä useimmiten silloin, kun muut pehmusteet ovat likaisia, ja lisäksi violetti on ihan kivaa vaihtelua ainaiseen siniseen!




Rintaremmit

vas. kuva c) Anni
1. Sininen rintaremmi valkoisilla raidoilla
Tämä rintaremmi on ostettu kesäkuussa Horzsesta. Se kuuluu kyllä suosikkeihini, vaikken pidänkin tätä useimmiten vain ajaessani tiellä, tasaisessa maastossa tai esimerkiksi käydessä hiitillä

2. Musta y-rintaremmi
Tämä kätettynä ostettu rintaremmi oli aikaisemmin ainut, mitä käytimme. Se on kuitenkin nykyään hieman "löysä" eikä enää niin kestävä, joten en ole pitänyt sitä Pekolla vähään aikaan.



3. Leveä ristirintaremmi
Tämä rintaremmi on ehdottomasti suosikkini! Se on tarpeeksi leveä, joten se käy hyvin mäkivyön tilalta, muttei kuitenkaan valu liian ylös ja on muutenkin hyvänmuotoinen ja -kokoinen Pekolle. Suosittelen kyllä ehdottomasti ostamaan tällaisen. Itse hommasin tämän kesällä Hevarista.

4. Musta mäkirintaremmi
Tämä mäkivyö tuli käytettynä silapakkauksen mukana. En ole koskaan erityisemmin tykännyt käyttää tätä, mutta meille muuttaessaan kesällä tämä tuli tarpeen, koska meillä on paljon mäkiä, niin vetäminen on helpompaa siihen tarkoitetun rintaremmin, kuin ohuen y-remmin kanssa. Mäkivyö on usein myöskin valunut liian ylös, ja lisäksi on hankala kiinnittää, koska siinä on pelkästään soljet.




Häntäremminpehmusteet



1. Sininen pehmuste (x2)
Pekolla on kaksi sinsitä häntäremmin pehmustetta, yksi vanhempi ja yksi uudempi (ostettu Horzesta). Ulkonäöltään ne ovat muuten samanlaisia, mutta toinen on hieman kuluneempi ja haalistuneempi.



2. Tummanvihreä pehmuste
Tätä käytän todella harvoin, sillä se on ostettu lähinnä vain varmuudenvuoksi, jos muut ovat likaisia. Ostettu Hankkijasta.

3. Tummanvioletti pehmuste
Tätä käytän yleensä violetin silatyynyn kanssa. Ostettu Hankkijasta.




Ajosuitset



Pekon ajosuitset ovat ostettu käytettyinä. Alusta asti olemme käyttäneet ajokouluttaessa näitä samoja suitsia, ja edelleen on ihan hyväkuntoiset ja muutenkin kivat.





1. Musta obersekki
Ostettu käytettynä. En keksi tästä mitään miinuksia, hyvä ja juuri oikean kokoinen sekki Pekolle. 

2. Sininen obersekki
Ostin tämän nylonisen sekin Katrilta kesällä. Oon kyllä tykännyt tästä tosi paljon, ja värikin on aivan ihana ♥ Säätövaraa on sen verran paljon, että tämä kävisi myös isommallekkin ponille, kuin shettikselle.



Otsapannat


1. Musta otsapanta
Tämä tuli Pekon ajosuitisen mukana. Nykyään olen tätä otsapantaa harvemmin käyttänyt uusien tullessa tilalle. Ainut pekon otsapannoista, joissa on oma "lenkki" sekille.



2. Otsapanta timanteilla
Nykyään jo hieman kulunut, myöskin ajosuitsien mukana tullut otsapanta. Timantit ovat jo alkaneet irtoilla, joen jossain vaiheessa aion varmaankin ostaa uuden samankaltaisen.



3. Salmiakkikuvioinen otsapanta
Itse tykkään paljon näistä salmiakkikuvioisista otsapannoista, ja olin kyllä iloinen, kun löydettiin tämä Horzesta.



Kärryt



1. Desperado - koppakärryt
Ostettu käytettyinä. Plussaa näissä  on se, että penkki on pehmustettu.


2. Chevin kilpakärryt
Ostimme nämä käytettyinä Hevarista kesällä uusien renkaiden kanssa. Tosi mukavat kärryt, ja kivan väriset!



Muita varusteita


Potkuremmi
Musta potkuremmi, joka on ostettu Puuilosta. Varsinkin ajokoulutuksen alussa tämä oli erittäin tarpeellinen, mutta nyt ajattelin kokeilla vähentää potkuremmin käyttöä, kun Pekko ei sitä oikeastaan tarvitsisi.





Kokosilmälaput

Näitä olen Pekolle kokeillut vain pari kertaa päähän, joten sen erityisemmin ei olla käytetty. Ostettu Puuilosta.


4 kommenttia:

  1. Hienot ajovehkeet teillä ja sporttisen näköinen poni!
    Itse olen näin täti-iässä alkanut enemmän kiinnostumaan hevosella ajamisesta, kun reilu kolme vuotta sitten muutin hevoseni kanssa tallille, missä tämäkin haave oli mahdollista toteuttaa. Nyt meillä omaksi ostettuna koppakärryt ja valjaat (ihan perinteisellä valjastuksella) ja ajo-opetus käynnissä tuon vanhemman tamman varsan kanssa. Olisipa ollut mukavaa silloin nuorena jo päästä tähän touhuun sisään eikä pelkästään ratsastusjuttuihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Haha, kukaan ei ole kyllä aikaiasemmin kehunut Pekkoa sprottiseksi, mutta mahtavaa saada edes joltain tällasita palautetta :D

      Voi olla, että nuorempana tällaiseen hevosharrastukseen on helpompi päästä mukaan, mutta parempi yöhän kuin ei milloinkaan. Hieno juttu, että olet kuitenkin nyt alkanut kiinnostumaan tästäkin lajista enemmän! :)
      Onnea varsan ajo-koulutukseen!

      Poista
  2. Nättejä ja hyvälaatuisen oloisia varusteita! :D

    VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!