lauantai 31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Tämä vuosi kului aivan uskomattoman nopeasti sekä sen aikana pääsin tekemään monia uusia asioita, toteuttamaan pitkäaikaisia haaveita sekä tälle vuodelle asetettuja tavoitteita. Tässä postauksessa kirjoitan jokaisesat kuukaudesta pienen koosteen, jonka avulla pääsette katsomaan ja lukemaan, millainen mun vuosi on ollut!Tammikuussa kovien pakkasten aikaan Pekon liikutuskin jäi hieman vähemmälle ja tein sen kanssa lähinnä vain kävelylenkkejä sekä opettelimme juoksutuksen alkeita ns. valmentajan avulla. Tällöin Pekkoa ei ollut vielä ajokoulutettu. Muutenkin olen kehittynyt sen kanssa ihan huimasti vuoden alkuun verrattuna. Tammikuussa ei tapahtunut hirveästi mitään erikoista, jote kohokohta oli vain yksinkertaisesi uuden vuoden juhliminen. Kivoin tallipäivä oli varmaankin se, kun kävimme Pekon, Litsin ja Neon kanssa maastolenkillä.

Tammikuun postauksien määrä: 7
Tammikuun luetuin postaus: Tammikuun 2016 -suosikit!
Tammikuuun sivunkatselut: 1058

Helmikuussa tapahtuiin sitten jo vähän enemmän kaikkea. Kävin tallilla enemmän ja liikutin Pekkoa monipuolisemmin. Opettelimme ratsastustunneilla uusia asioita sekä vapaa-ajalla kävin laskettelemassa. Loppukuusta kokeilimme Pekolle viimeinkin puisia aisoja, joka olikin varmaan helmikuun kohokohta Poni-Ilolan viikonloppuleirin lisäksi. Kivoin tallipäivä oli se, kun 5.2 ratsastin Litsillä sekä kävimme Olgan kanssa kuvaamassa Pekkoa pellolla.

Helmikuun postauksien määrä: 6
Helmikuun luetuin postaus: Runebergin päivä ♥
Helmikuun sivunkatselut: 1370

Maaliskuu alkoikin helmikuun puolella aloitetun lomailun merkeissä. Tässä kuussa yökyläilin kavereiden kanssa, vietimme pääsiäistä sekä kävimme huvin vuoksi myöskin virpomassa :D Kuun kohokohta sekä samalla myöskin parhain tallipäivä oli kuitenkin 20.3, jolloin pääsin ensimmäistä kertaa istumaan Pekon kärryjen kyytiin. Toinen kivoimmista tallikerroista oli myös se, kun Erika oli kuvaamassa mua ja Pekkoa.
Maaliskuun postauksien määrä: 6
Maaliskuun luetuin postaus: Kuvien karsinta - mahdotonta!
Maaliskuun sivunkatselut: 1491

Huhtikuussa vietinkin usemman päivän kipeänä kotona, mutta onneksi vastapainoksi pääsin tekemään kaikkea kivaakin, kuten kävin leffateatterissa useammankin kerran. Liikutin Pekkoa paljon sekä ajamalla, että juoksuttamalla. Maastakäsittelyn kanssa tuli takapakkia, mutta siitäkin selvittiin loppujen lopuksi hyvin.  Hauskoin tallipäivä oli luultavasti 30.4, jolloin kävimme Janinan kanssa ajolenkillä kärryt koristeltuina vappupalloilla ja serpentiinillä. Kuukauden kohokohta oli matka Helsinkiin katsomaan keppihevosten SM-kilpailuja, joissa kaverini oli mukana.

Huhtikuun postauksien määrä: 4
Huhtikuun luetuin postaus: Kevättä rinnassa?
Huhtikuun sivunkatselut: n. 1300

Toukokuussa alkoivatkin jo ihanan lämpöiset ja kesäiset kelit. Koulussa ohjelma oli rennompaa, sekä loppukuussa menimme pienelle luokkaretkelle Prison Islandiin ja 31.5 meillä oli ToukoFest, joka oli myöskin varmaan kuukauden kohokohta. Kuun puolivälissä selvisi, että Pekolla on 1000 matoa, mutta ne onneksi saatiin poistettua matolääkkeiden avulla kesän aikana. Kivointa tallipäivää en osaa oikein sanoa, sillä niitä oli niin monta.

Toukokuun postauksien määrä: 4
Toukokuun luetuin postaus: Summer Bucket -list 2016 + vappu
Toukokuun sivunkatselut: 1301

Kesäkuun alussa meillä oli kevätjuhla, jolloin tietenkin alkoi myös kauan odotettu kesäloma. 7.6 oli poniajolupakortin pääsykokeet, jonka jälkeen meillä oli kahden viikon ajan muutamana päivänä viikossa oppikertoja. 18. päivänä pidettiin loppukokeet ja musta tuli ylpeä p-ajoluvan kantaja. Se oli ehdottomasti kuukauden kohokohta.
Alun innostuksen jälkeen ajaminen ei tuntunutkaan enää Pekosta niin hauskalta, jonka vuoksi se alkoi hieman protestoida siinä. Kivoin tallipäivä ja samalla itseasiassa toinen kuun kohokohdista oli se, kun Pekko muutti meille kotiin 30.6.

Kesäkuun postauksien määrä: 2
Kesäkuun luetuin postaus: Poniajolupakortti
Kesäkuun sivunkatselut: n. 1200

Heinäkuussa keskityin lähinnä vain Pekon hoitamiseen ja olin suurimmaksi osaksi kotona. Monet kaverit tulivat meille aina yöksi sekä touhusimme kaikkea Pekon kanssa. Poni jatkoi edelleen protestointia, mutta välillä oli toki niitä superhyviäkin päiviä. Yksi kuun kohokohdista oli Poni-Ilolan kesäleiri, sekä leirin aikana ollut yhteishiitti, jossa ajoin Miinalla. Kivointa tallipäivää en keksi. Joka päivä oli niin ihanaa, kun poni oli jatkuvasti omassa pihassa ja pääsi oikeastaan milloin vain sen luokse!

Heinäkuun postauksien määrä: 3
Heinäkuun luetuin postaus: 30 lukijan Q&A -spesiaali
Heinäkuun sivunkatselut: 2218

Elokuussa alkoivatkin sitten koulut sekä pääsimme tutustumaan uuteeen luokkamme. Kuun alussa Pekko sai kilpakärryt ja kivoin tallipäivä oli varmaankin se, kun ajoimme kaverini kanssa niillä noin 8 km lenkin. Elokuussa Pekolla oli enemmän niitä superhyviä päiviä, mutta edelleen sääti jonkin verran. Kohokohta luultavasti viikonloppu, jolloin synttärini olivat, sillä vietin sen kavereideni kanssa. 31.8 päästiin puolestaan juhlimaan mun ja Pekon 2-vuotispäiviä.

Elokuun postauksien määrä: 4
Elokuun luetuin postaus: Kilpakärryt testissä!
Elokuun sivunkatselut: 1273

Syyskuun lopussa Pekko muutti takaisin Riitaojaan, jonka jälkeen sillä oli melkein kahden viikon tauko liikutuksesta rokotusten takia ja siksi, ettei meillä ollut kärryjä Riitaojalla. Hauskoin tallipäivä oli varmaankin silloin, kun 1.9 Alina tuli kuvaamaan Pekkoa sekä kävimme yhdessä 6 km ajolenkillä. Kuukauden kohokohta oli ehdottomasti Justin Bieberin keikka Helsingissä, johon menin myöskin Alinan kanssa. En ole mikään hirveä JB:n fani, mutta siitä huolimatta siellä oli tosi kivaa! ♥ 

Syyskuun postauksien määrä: 2
Syyskuun luetuin postaus: Pekko ja Iida 2 vuotta
Syyskuun sivunkatselut: n. 1200

Lokakuussa olikin sitten syysloma. Anni tuli meille yöksi sekä kävimme ensimmäistä kertaa hiitillä Hankasalmen raviradalla, joka olikin kuun kohokohta sekä samalla myöskin parhain tallikerta. Lomalla kävin myöskin uimassa, keilaamassa, mökillä sekä syömässä American Dinnerissä. Liikutin Pekkoa ajamisen lisäksi paljon myös juoksuttamalla sekä Janina kokeili Pekolla ratsastamista.

Lokakuun postauksien määrä: 3
Lokakuun luetuin postaus: Ensimmäistä kertaa raviradalla!
Lokakuun sivunkatselut: 1346

Marraskuussa Pekko lopetti ajaessa säätämisen kokonaan ja muutenkin kehityttiin parempaan suuntaan. Janina ratsasti sillä useammankin kerran aina ajolenkin jälkeen ja kokeili pienen pätkän raviakin. 20.11 oli Blogiexpo, johon menin Olgan kanssa. Expo oli myöskin kuukauden kohokohta. Mukavin tallipäivä oli 2.11. Pekko oli silloin ajolenkillä tosi reipas ja käyttäytyi hienosti ratsastuksessa. Kävin myöskin ravinuorten retkellä Lahdessa ja Kouvolassa.

Marraskuun postauksien määrä: 3
Marraskuun luetuin postaus: Blogiexpo 2016 ♥
Marraskuun sivunkatselut: n. 1100

Joulukuussa kävin aktviivisesti tallilla ja ajoin Pekkoa useimmiten yksin. Sillä oli huonompia ja parempia päiviä, sillä välillä kelit ovat olleet todella ärsyttäviä liikutuksen kannalta. Useimmiten Pekko on kuitenkin ollut reipas ja innokas juoksemaan. Loma puolestaan alkoi 21.12 ja kestää reilut kaksi viikkoa. Joulukuun kohokohtia olivat ravinuorten pikkujoulut, jouluaatto sekä uuden vuoden juhliminen. Kivointa tallipäivää oli hankala keksiä, mutta esimerkiksi 23.12 Pekko meni todella hyvin. 

Joulukuun postauksien määrä: 25
Joulukuun luetuin postaus: Luukku 1: Arvonta
Joulukuun sivunkatselut: reilut 3460
Ihanaa uutta vuotta 2017!

7 kommenttia:

 1. On sulla kyllä ollut tapahtumarikas vuosi! Hyviä kuvia kaikki ja hyvä postaus muutenkin! Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 2. Sulla on ollut tosi tapahtumantäyteinen vuosi kyllä, toivottavasti 2017 osoittautuu edes jonkinveroiseksi sen rinnalla :) Omasta vuodesta ainakin on tulossa hyvä, vaikkei ikinä tiedä mitä risuja se heittää naamalle. Hyvää uuttavuotta sulle ja Pekolle!

  VastaaPoista
 3. Oikein kiva vuosi näyttää olleen! Tää oli kiva postaus :) Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Tosi kivasti kirjoitettu postaus! :)

  VastaaPoista
 5. Olipas kiva pitkästä aikaa palata lukemaan sun blogia! Saanko muuten udella, että missä päin Keski-Suomea asut? :) Meinaan itse olen käynyt ratsastamassa Killerillä, Hankasalmella ja Reykhestarissa, viime syksynä olin työelämään tutustumisessa Tarhalehdon eläinpihalla ja jouluna tapasin ihan randomisti myyjäisissä Pekon kasvattajan :D Jotenkin niin hauskaa lukea sun postauksia kun tutut paikat pyörii teksteissä :)

  VastaaPoista
 6. Blogissani mainintaa blogistasi!

  elaimetsydammessa.blogspot.com

  VastaaPoista

- Kivat kommentit piristävät aina päivää :)
- Asiallinen kritiikki ja palaute ovat sallittuja.
- Ilkeät kommentit poistetaan!